Catalin Alexandru Duru, inventator canadian de origine romana, a stabilit un nou record mondial dupa ce a zburat aproape 276 de metri deasupra lacului Ouareau din Quebec, Canada, scrie guinnessworldrecords.com.

Recordul mondial anterior de zbor cu hoverboard a fost de sub 50 de metri. Prototipul a fost construit de Catalin Alexandru Duru si are mari sanse sa ajunga o modalitate de deplasare in viitor, la cat este de usor de controlat. “Am vrut sa va demonstrez ca un zbor stabil poate fi facut pe un hoveboard, iar un om ar putea sa stea si sa il controleze cu picioarele”, a spus Catalin Alexandru Duru.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

In timpul testului, Catalin s-a ridicat la o inaltime de 5 metri pe prototipul sau de hoverboard. El sustine ca masinaria a fost proiectata si construita pe parcursul a 12 luni. Hoverboard-ul poate fi folosit oriunde, in locuri greu de ajuns. „Aceasta este o realizare cu adevarat fermecatoare si incredibila in lumea de inginerie si de transport”, spune un purtator de cuvand al Guinness World Records.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Startup-ul romanesc MorphL, selectat in Techstars Montreal AI