Autoliv AB testeaza un sistem de franare cu vacuum, frana Torricelli, dezvoltata pentru a reduce semnificativ distanta pentru sistemul de franare de urgenta (AEB - Autonomous Emergency Braking), potrivit businesswire.com.

Poreclita frana Torricelli dupa tipul care a inventat barometrul, in secolul al 17-lea, fizicianul italian Evangelista Torricelli, este practic un vid urias atasat la o placa de metal de pe partea inferioara a masinii care are 0,3 m2 si poate fi activata in 0,1 secunde. Sistemul este doar un prototip, insa estimarile de pret sunt in jur de 4.500 euro.

Autoliv spune ca poate reduce distantele de franare cu pana la 40% la viteze de pana la 70 km pe ora pe suprafete umede, uscate si gheata. Sistemul nu ar putea fi folosit la viteze mai mari sau pe drumuri cu asfalt denivelat, pietris sau murdar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri