Policolor, cel mai longeviv brand de lacuri si vopsele din Romania, demareaza un nou proiect in cadrul campaniei ”Redescopera culorile Romaniei”, pictand cu motive traditionale romanesti o locomotiva.

Locomotiva care va circula pe ruta Bucuresti-Constanta, a intrat in lucru si va fi gata la inceputul lunii iulie. Artistul vizual Carmen Nistor - autorul creatiei - isi muta atelierul de pictura in Depoul CFR, acolo unde va pune arta pe roate. Alaturi de Carmen vor sta in primele zile de lucru tehnicieni specializati din cadrul diviziei Policolor Automotive care vor ajuta la realizarea creatiei artistei.

Locomotiva Hora presupune o lucrare de arta ce va acoperi aproximativ 150 de mp (ambele laturi si o parte din capetele propulsorului electric) si va fi implementata intr-o perioada record de timp (mai putin de 3 saptamani), pentru a reveni in circuitorul feroviar in plin sezon estival. La finalul sezonului estival, locomotiva Hora va intra in componenta trenurilor care vor circula pe Valea Prahovei, promovand in continuare simbolurile traditionale.

Tema artistica propusa pentru locomotiva este hora romaneasca, cu trimitere la motive traditionale romanesti intalnite in cusaturile taranesti, artistul stilizand in perechile dansatorilor din hora principalele porturi traditionale romanesti din zonele istorice ale tarii.locomotiva Hora

Pentru realizarea creatiei, artistul va lucra cu vopseluri furnizate de Policolor, rezistente la uzura provocata atat de rularea propriu zisa pe traseu a locomotivei, cat si de interventiile specifice de spalare/curatare/degresare a acesteia, dupa revenirea in circulatie.

Toate materialele necesare (vopsea, chit, diluant, lac, intaritor) sunt puse la dispozitia artistei Carmen Nistor si a operatorului de servicii de transport CFR Calatori de catre Policolor Automotive, divizia de solutii integrate pentru domeniul autorefinish.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri