Grupul rus GAZ, al miliardarului Oleg Deripaska, negociaza cu cel putin sase constructori auto straini utilizarea fabricii din Nizni Novgorod a grupului, in urma deciziei General Motors de a se retrage de pe piata din Rusia, a declarat presedintele GAZ, Siegfried Wolf, relateaza Reuters.

General Motors fabrica din 2011 automobile Chevrolet la uzina GAZ din Nizni Novgorod, aflata la circa 400 de kilometri de Moscova, dar in acest an a decis sa iasa de piata rusa, in urma scaderii drastice a vanzarilor. GAZ mai are contracte de productie cu constructorii auto germani Volkswagen si Daimler si a anuntat ca incearca sa gaseasca un inlocuitor al GM. "Avem aproximativ sase, sapte parteneri, foarte interesati, care ar produce acolo," a declarat Wolf, intr-un interviu acordat la forumul economic international de la St. Petersburg, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca intre cei interesati se afla si producatori auto chinezi, dar a refuzat sa spuna care sunt acestia, o decizie finala urmand sa fie luata in urmatoarele trei luni. General Motors si Volkswagen au fabricat anul trecut la uzina GAZ 75.000 de vehicule, in timp ce capacitatea de productie a acesteia depaseste 200.000 de unitati. Wolf a mai spus ca parteneriatele cu Volkswagen si Daimler snt foarte stabile, dar a recunoscut ca situatia s-ar putea schimba daca declinul pietei se va agrava. Vanzarile de automobile din Rusia ar putea scadea in acest an cu 25%-30%, a avertizat joi ministrul rus al Industriei, Denis Manturov.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Bucurestenii ar putea imprumuta trotinete electrice pentru un timp