Guvernul a apobat, miercuri, printr-o hotarare, deschiderea acestui nou punct de trecere a frontierei. Pentru acest proiect, bugetului Ministerului Afecerilor Interne a fost suplimentat cu 280.000 lei, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, pentru Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, in vederea achizitionarii de echipamente necesare completarii dotarii si operationalizarii punctului de trecere a frontierei, potrivit Mediafax.

Amenajarea Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II (Romania) – Csanadpalota (Ungaria) este inclusa in proiectul autostrazii Nadlac-Arad, care face parte din Reteaua – Europeana de Transport (TEN-T), ce tranverseaza Romania si care are ca obiectuiv conexiunea intre Autostrada (A1) si Autostrada (M43).

In urma cu o saptamana, surse oficiale declarau ca Ponta intentioneaza sa participe, in 11 iulie, la deschiderea punctului de frontiera Nadlac (Romania)-Csanadpalot (Ungaria).

Premierul Victor Ponta s-a intors in Romania si a mers, miercuri dimineata, la Guvern, el putand fi vazut intrand, in carje, in Palatul Victoria, inainte de sedinta Executivului.