14 Iulie 2015

Un producator de bere din Noua Zeelanda face carburant din bere



Bei mai multa bere, salvezi planeta. Asta spune un producator de bere din Noua Zeelanda, DB Export, care a anuntat ca a creat biocombustibil din resturile procesului de fabricatie a berii.

Compania recicleaza deseurile fabricii de berie si le transforma in etanol care poate fi amestecat cu combustibilul petrolier obisnuit. Carburantul a fost denumit Brewtroleum (E 10) si contine 10% etanol si 90% benzina, scrie mashable.com.

Carburantul DB Brewtroleum va fi disponibil la 60 de benzinarii in Noua Zeelanda. Compania a produs in 6 luni aproximativ 300.000 de litri de combustibil cu 30.000 de litri de etanol. Pentru aceasta cantitate de carburant au fost produse 8,8 milioane de sticle de bere.

Cum berea este produsa in cantitati mari pe glob ar fi bine daca s-ar valorifica in mod inteligent aceasta resursa pentru a face etanol. Spre exemplu, in America anul trecut au fost functionale 3.464 de fabrici de bere. DB Breweries, fondata in 1930, este o companie cu actionariat olandez si singaporez care produce bere in Noua Zeelanda.

Sursa foto: Maridav/shutterstock.com



Citeste si