23 Iulie 2015

10 masini de familie care se vand bine in Romania



Masinile din segmentul C (clasa compacta) detin cea mai mare pondere din piata auto cu vanzari de 21.700 de unitati in primele sase luni. Alaturi de modele din segmentul D (clasa medie), acestea sunt cele mai cautate autoturisme de familie de catre romani datorita spatiului si pretului. Care sunt cele mai vandute zece masini din segmentele C si D in prima jumatate a anului aflati in slide-urile urmatoare.

Sursa foto: Edyta Pawlowska / shutterstock.com.

Loc 10: Volkswagen Jetta - 552 unitati

Volkswagen Jetta este in top 10 cele mai vandute masini ideale pentru o familie cu 552 unitati livrate in primele sase luni, reiese din datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor Auto din Romania (APIA).


Loc 9: Seat Leon - 601 unitati

Modelul spaniol Seat Leon a fost anul acesta pe locul 9 la vanzari pe piata auto romaneasca in topul celor mai cautate masini de familie, segmentele C si D.


Loc 8: Dacia Dokker - 647 unitati

Dupa numarul de unitati vandute in primele sase luni, Dacia Dokker ocupa locul 8 intre cele mai vandute masini din segmentele C si D.


Loc 7: Volkswagen Passat - 724 unitati

Volkswagen Passat este pe locul 1 la vanzari in segmentul D si pe locul 7 la masini de familie. Circa 97% din vanzarile modelului Volkswagen Passat pe piata auto romaneasca au avut motorizari diesel in primele sase luni si doar 3% pe benzina.


Loc 6: Ford Focus - 1.015 unitati

Cu vanzari de peste 1.000 de unitati, Ford Focus este pe locul 6 in topul celor mai bine vandute masini din segmentul C.


Loc 5: Volkswagen Golf - 1.196 unitati

Volkswagen Golf este pe locul 5 la vanzari in segmentul C cu 1.196 unitati livrate in primele sase luni. Circa 66% dintre comenzi au fost cu motorizari diesel.


Loc 4: Skoda Rapid - 1.323 unitati

Skoda Rapid este pe locul 4 la vanzari in Romania in segmentul C cu peste 1.300 de unitati comandate de romani in primul semestru. Aproximativ 60% dintre cumparatori aleg motorizari diesel.


Loc 3: Dacia Logan MCV - 1.567 unitati

Modelul Dacia Logan MCV a fost comandat de peste 1.500 de romani in primele sase luni. In segmentul C, Logan MCV se afla pe locul trei.


Loc 2: Skoda Octavia - 1.849 unitati

Skoda Octavia, una dintre cele mai cautate masini de familie in Romania, a fost comandata in primele 6 luni in 1.849 unitati. Intr-un procent de peste 80%, masinile au fost cu motorizari diesel.


Loc 1: Dacia Logan - 8.061 unitati

Cu un volum de peste 8.000 de unitati, Dacia Logan este cel mai bine vandut autoturism pe piata auto romaneasca. Majoritatea comenzilor sunt pentru propulsoarele pe benzina.




Citeste si