Compania, care opereaza in peste 50 de tari, pastreaza 20% din veniturile aduse de comenzi, potrivit unei prezentari confidentiale pregatite de bancheri chinezi pentru atragerea investitorilor. In baza acestor date, Uber ar urma sa obtina in 2015 venituri de circa 2 miliarde de dolari, conform calculelor Reuters. Un purtator de cuvant al Uber din San Francisco, unde se afla sediul central al companiei, a declarat ca reprezentantii acesteia nu comenteaza zvonurile si speculatiile, potrivit Mediafax.

Prezentarea, care include date inclusiv pe luna iunie, arata dezvoltarea exploziva a companiei cu o istorie de sase ani, Uber fiind evaluata de investitori la 50 de miliarde de dolari, mai mult decat oricare alta companie privata din sectorul tehnologiei la nivel mondial. Uber pune in contact soferii si pasagerii prin intermediul unei aplicatii online, dar serviciile companiei au fost interzise in mai multe orase sau state unde soferii au nevoie de licente pentru transportul de persoane. Compania a anuntat ca discuta cu autoritatile pentru ridicarea interdictiilor. Comenzile efectuate prin intermediul Uber au atins 2,91 miliarde de dolari anul trecut si 687,8 milioane de dolari in 2013, potrivit prezentarii, care nu include cheltuielile sau profitul.

Prezentarea a fost pregatita pentru posibili investitori in actiuni Uber Global si Uber China si estimeaza ca in urmatoarele 18-24 de luni ar putea avea loc o oferta publica initiala a Uber Global. Analistii estimeaza ca Uber inregistreaza pierderi intrucat ofera stimulente financiare soferilor pentru a castiga cota de piata. De asemenea, compania are numeroase probleme legale si de reglementare si se confrunta cu interdictii de functionare in Franta, Spania si Thailanda. Fonduri precum Benchmark Capital si New Enterprise Associates si investitori institutionali ca Fidelity si Autoritatea pentru Investitii din Qatar au investit aproape 5 miliarde de dolari in Uber.