Mueller, cu o experienta de patru decenii in cadrul grupului, are sprijinul familiei Porsche care controleaza VW, precum si al liderilor sindicali, au spus sursele. In cadrul reorganizarii, Winfried Vahland ar putea prelua conducerea diviziei VW din Statele Unite, de la Michael Horn, a relatat revista Auto Bild, ccitand persoane apropiate situatiei. In prezent, Vahland conduce divizia Skoda si anterior a raspuns de operatiunile grupului in China, scrie Mediafax.

Seful de 62 de ani al Porsche va avea rolul sa recastige increderea clientilor si autoritatilor de reglementare, dupa ce VW a recunoscut ca s-a folosit de un software pentru a face sa para ca emisiile motoarelor diesel sunt mai mici decat in realitate, in timpul testelor.

Scandalul izbucnit in Statele Unite s-a extins rapid si a prpvocat scaderea capitalizarii de piata a VW cu circa 20 de miliarde de euro in aceasta saptamana, iar directorul general Martin Winterkorn a fost nevoit miercuri sa isi anunte demisia. Sursele au spus ca intre directorii care vor pleca se afla directorul pentru dezvoltare de la Audi, Ulrich Hackenberg, si omologul sau de la Porsche, Wolfgang Hatz.

Hackenberg, un apropiat al lui Winterkorn, a fost responsabil anterior de dezvoltarea brandului VW, iar Hatz a condus dezvoltarea motoarelor VW. In urma scandalului, intreaga industrie auto si metodele folosite la testarea vehiculelor au intrat in atentia autoritatilor de reglementare.

Citeste si:

Asociatia producatorilor auto europeni, ACEA, a afirmat miercuri, intr-un comunicat, ca nu exista dovezi ca este o problema la nivelul industriei. Comisia Europeana a cerut joi celor 28 de state membre sa lanseze propriile investigatii, Germania, Italia, Franta si Marea Britanie fiind printre tarile gata sa faca acest lucru.

Japonia, India si Coreea de Sud au anuntat la randul lor deschiderea unor anchete. Standard & Poor’s a anuntat joi ca analizeaza reducerea ratingului pe termen lung al VW cu una sau mai multe trepte, iar Moody’s a modificat perspectiva calificativului la negativa. Fitch Rating a avertizat inca de miercuri ca ar putea retrograda ratingul grupului german.

Sursa foto: newsroom.porsche.com