29 Septembrie 2015

Elon Musk, despre scandalul Volkswagen: Am ajuns la limita a ceea ce este posibil cu masinile conventionale



Volkswagen a fost recent prins ca a trisat la testele de emisii cu ajutorul software-ului pentru multe dintre masinile sale diesel, conform EPA.

Nemtii au masluit milioane de masini diesel si au incalcat cativa ani limita federala a emisiilor de oxizi de azot cu valori de 10 pana la 40 de ori mai mari, scrie techinsider.io.

Una dintre cele mai asteptate reactii a fost a lui Elon Musk, CEO al companiei de masini electrice Tesla. Acesta a fost intrebat daca oamenii isi vor pierde increderea in tehnologia verde.

“Cred ca e mai mult opusul, Volkswagen demonstreaza ca am atins limita a ceea ce este posibil cu masinile pe motorina si benzina. Deci este timpul, cred, sa trecem la o noua generatie de tehnologie. Trebuie sa gasim metode de a ne alimenta fara combustibili fosili, deoarece resursele se vor epuiza in 100 de ani. Si in timp ce noi ii ardem, modificam radical clima Pamantului pe termen lung”, considera Elon Musk.

Deci in viziunea lui Musk, scandalul Volkswagen ne ajuta sa realizam ca am atins o limita foarte stricta despre cat de prietenoase cu mediul pot fi masinile care ard combustibil fosil. Venkat Viswanathan, un profesor inginer la Carnegie Mellon, crede ca singura modalitate pentru VW sa supravietuiasca este sa treaca la masini electrice.

Sursa foto: Gq-Magazine



Citeste si