Autoritatile americane au extins investigatia referitoare la noxele automobilelor diesel ale Volkswagen la cel putin 28 de modele fabricate de BMW, Chrysler, General Motors, Land Rover si Mercedes-Benz, pentru a vedea daca si acestia au folosit sisteme similare de trisare la testele de poluare.

Agentia pentru Protectia Mediului din SUA extinde investigatia privind existenta softurilor bazate pe "sistemele de aparare" care subestimeaza nivelul emisiilor in timpul testelor de laborator, care va include minim 28 de modele diesel, potrivit unui document obtinut de Financial Times, scrie Mediafax.

Investigatiile au rolul sa determine daca VW a fost singurul producator care a trisat la testele de noxe, sau daca este o practica extinsa la nivelul industriei. VW a recunoscut ca a folosit un soft pentru reducerea emisiilor la 11 milioane de vehicule la nivel mondial, iar directorul general Martin Winterkorn a demisionat in urma scandalului.

Agentia de Mediu va testa initial un vehicul uzat din fiecare model, si va extinde investigatia daca vor exista suspiciuni, a declarat un oficial al institutiei apropiat situatiei. Institutia va testa masini apartinand unor companii de inchirieri sau le va imprumuta de la proprietari selectati din baza de date a vehiculelor inmatriculate.

Pentru a-i convinge pe proprietari sa isi cedeze temporar masinile, agentia le va oferi in schimb in folosinta alte vehicule, precum si servicii gratuite de spalatorie sau de schimbare a uleiului.

Site-ul de vanzari masini...
Citeste si: Site-ul de vanzari masini CarsOnTheWeb s-a rebranduit in Adesa Europe

Agentia va include in campanie majoritatea modelelor diesel aflate in circulatie in Statele Unite, inclusiv BMW X3, Chrysler Grand Cherokee, GM Chevrolet Colorado, Range Rover TDV6 si Mercedes-Benz E250 BlueTec. Automobilele diesel reprezinta doar o mica parte din totalul vehiculelor aflate in circulatie in Statele Unite, dar sunt mult mai numeroase in Europa.

Oficialul agentiei a precizat ca institutia nu a solicitat colaborarea producatorilor pentru extinderea verificarilor. Producatorii auto, cu exceptia VW, au evitat sa comenteze despre testele de poluare si deocamdata nu au aparut dovezi ca si alte companii au inselat sistemul de testare a noxelor.

Intr-o scrisoare adresata producatorilor auto saptamana trecuta, Agentia de Mediu a anuntat ca va intensifica controalele privind emisiile poluante ale tuturor vehiculelor. Luna trecuta, agentia a anuntat ca a identificat 482.000 de vehicule diesel ale VW dotate cu un soft care reduce nivelul emisiilor in timpul testelor de laborator.

Sursa foto: trafic, Shutterstock

Cehia, prima tara din Europa...
Citeste si: Cehia, prima tara din Europa in care VW va plati pentru Dieselgate


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Modelele BMW plug-in hibrid vor trece automat in modul electric