CNADNR a renuntat la masura de a sista, de marti, plata rovinietei prin terminale automate si de a accepta doar terminalele asistate de operator uman, dupa consultari cu Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

Reprezentantii UNTRR s-au intalnit luni, pentru discutii pe aceasta tema, cu oficialii CNADNR. "CNADNR s-a aratat deschisa in a purta un dialog cu reprezentantii UNTRR, a luat act de clarificarile prezentate de UNTRR si a constatat lacunele legislative actuale, urmand sa inteprinda toate masurile necesare pentru a alinia vanzarea de roviniete la noul mod de comert la distanta, care nu presupune interactiunea directa cu personalul distribuitorilor autorizati. Confirmam ca utilizatorii vor putea cumpara in continuare roviniete la toate terminalele/masinile automate de procesare plati numerar/electronice neasistate", potrivit UNTRR, scrie Mediafax.

Masura vine in beneficiul a peste 500.000 de romani care au ales in ultimul an sa-si achizitioneze roviniete prin intermediul a 3.000 terminale. UNTRR noteaza ca va continua in perioada urmatoare consultarile cu CNADNR pentru clarificarea tuturor aspectelor privind emiterea de roviniete.

UNTRR a cerut duminica, printr-un comunicat, CNADNR si Ministerului Transporturilor sa opreasca aplicarea incepand de marti a masurii CNADNR de a nu mai permite plata rovinietei la terminale automate neasistate si de a accepta doar terminalele asistate de operator uman. Potrivit organizatiei transportatorilor, masura CNADNR ar fi intervinit cu practici neconcurentiale in zona distribuirii de roviniete, in vederea crearii unui avantaj anumitor distribuitori.

Consiliul Concurentei a fost sesizat despre "aspectele prin care CNADNR introduce masuri necuncorentiale in vederea favorizarii unor distribuitori de roviniete", se arata in comunicattul transmis duminica. De asemenea, asociatia transportatorilor a cerut Bancii Nationale a Romaniei si Ministerului Finantelor Publice sa faca precizarile necesare din care sa rezulte daca CNADNR are vreun temei legal pentru promovarea anumitor sisteme de plata si pentru interzicerea/limitarea altora.

Citeste si:
Atentie soferi! 4 noi puncte fixe de control valabilitate rovinieta
CNAIR a amplasat 4 noi puncte...

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania este o organizatie profesionala si patronala, neguvernamentala, independenta si apolitica, fondata in 1990, care apara interesele transportatorilor rutieri pe plan intern si international, inregistrand de la infiintare pana in prezent peste 14.000 membri - operatori care efectueaza transporturi interne si internationale de marfa si persoane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Transportatorii rutieri cer plata rovinietei la terminale automate