Scandalul Volkswagen a scos la iveala masluirea emisiilor la 11 milioane de masini la nivel mondial, dintre care cele mai multe s-au vandut in Germania, circa 2,8 milioane de unitati, scrie ibtimes.com.

Pe locul doi si trei la vanzari de masini diesel Volkswagen au fost Marea Britanie cu 1,2 milioane de masini si Franta cu aproape un milion de autoturisme.

Distributia pe tari a masinilor diesel Volkswagen afectate de scandalul emisiilor

Volkswagen diesel

Peste 100.000 de masini din grupul VW care au avut un soft mincinos sunt si in Romania, care va da in judecata compania pentru recuperarea unui prejudiciu de 30 mil. euro intrucat au fost scutite de taxa auto sau a fost platita o taxa mult mai mica. Consecintele masluirii testelor de poluare pentru 11 milioane de masini diesel Euro5 ar putea costa grupul Volkswagen o suma de pana la patru ori mai mare decat lichiditatile pe care le are, intre 25 si 60 de miliarde euro, considera analistii.

Unde vor fugi clientii Volkswagen? Ce branduri castiga din scandalul emisiilor?

Cinci branduri ar putea castiga cei mai multi clienti suparati pe VW. Marcile Ford, Toyota si Honda sunt cele care ar putea castiga in urma scandalului Volkswagen, potrivit Edmunds.com si TrueCar.

Citeste si:
Joburi in strainatate: te poti angaja imediat in Germania sau Austria
Locuri de munca in...

Campania de rechemare VW va incepe in ianuarie potrivit directorului general Matthias Muller. Grupul Volkswagen a recunoscut in septembrie instalarea dispozitivului electronic care induce in eroare sistemele de masurare a noxelor la motoarele Euro5 diesel (Dieselgate). Modelele afectate sunt Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle si Golf, precum si modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 si modelul Audi A3.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Conditiile de studiu un UK raman aceleasi si in 2020