Vanzarile de masini Volkswagen in Romania au scazut cu 30,6% in septembrie

Vanzarile Volkswagen au scazut in Romania cu 30,6% in luna septembrie, cand a izbucnit scandalul echiparii masinilor cu dispozitive de manipulare a emisiilor, fata de august, marca germana coborand pe locul trei, de pe pozitia a doua, in topul livrarilor de autoturisme.

Astfel, in Romania au fost comercializate 716 unitati Volkswagen in septembrie si 6.939 de la inceputul anului, scrie Mediafax.

Cealalta marca din grupul Volkswagen prezenta in top zece pe piata romaneasca (Skoda) a avut in septembrie vanzari mai mari cu 25,7%, fiind livrate 762 unitati, care au asigurat constructorului locul al doilea in clasamentul pe marci, dupa Dacia si Volkswagen, potrivit datelor APIA.

Brandul Volkswagen are un model in topul celor mai bine vandute zece masini in Romania - Golf, ale carui livari au scazut insa in septembrie, fata de august, cu 35,3%, la 233.

Piata auto a crescut in primele noua luni ale anului cu 16,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 85.511 unitati, doar pentru autoturisme avansul fiind de 13,5%, la 69.659 masini.

Citeste si:
Volkswagen renunță la unul dintre cele mai cunoscute branduri de...
Volkswagen renunță la...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Autoturismele diesel continua sa domine piata, cu o pondere in scadere insa, la noua luni, la 54%.

Productia nationala a fost in septembrie de 41.784 de autovehicule, cea mai mare din acest an, iar la noua luni a urcat cu 3,8%, la 298.355 unitati.

Exporturile au urcat in primele trei trimestre cu 1,4%, la 269.964 unitati.

"Avand in vedere evolutia din primele 9 luni, cu crestere consistenta in luna septembrie (+12%), este foarte posibil ca volumul total al vanzarilor de autovehicule pentru intreg anul 2015 sa atinga cifra de 112.000 unitati, din care cca. 91.000 autoturisme si cca. 21.000 vehicule comerciale (microbuze, comerciale usoare si grele)", arata APIA.

Citeste si:
Ce presupune digitalizarea marketingului pentru un IMM și ce...
Ce presupune digitalizarea...

In septembrie a izbucnit scandalul echiparii masinilor diesel Volkswagen cu dispozitive de manipulare a emisiilor, grupul anuntand ca 11 milioane de masini au fost dotate cu astfel de softuri si urmeaza sa fie rechemate in service, pentru remedierea situatiei.

In Romania, Registrul Auto Roman a anuntat joi ca a primit de la reprezentanta Volkswagen in Romania, pana in prezent, liste cu peste 50.000 de vehicule apartinand marcilor Audi, Seat, Skoda si Volkswagen destinate comercializarii pe plan local echipate cu dispozitive de manipulare a emisiilor, din cele peste 100.000 inventariate de autoritati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri