Autoritatea federala pentru transport auto din Germania a aprobat un plan de masuri transmis saptamana trecuta de Volkswagen. Programul presupune rechemarea in Germania a 2,4 milioane de masini, scrie Mediafax.

In exteriorul UE, fiecare tara va clarifica in parte care clase de emisii ale motorului EA 189 sunt afectate.

"Lucrul la solutiile tehnice prezentate in planul de masuri se deruleaza in prezent la viteza maxima. Actiunile de remediere la vehicule vor incepe in ianuarie 2016 fara sa presupuna costuri pentru clienti. Solutiile tehnice pot implica masuri software cat si hardware", se arata intr-un comunicat al Volkswagen.

Toate masurile vor fi prezentate initial autoritatilor responsabile, noteaza compania. Ulterior, Volkswagen va informa posesorii masinilor, in urmatoarele saptamani si luni.

Citeste si:

Actuala generatie succesoare de motoare diesel EA 288, in utilizare din 2012, nu este afectata.

In septembrie a izbucnit scandalul echiparii masinilor diesel Volkswagen cu dispozitive de manipulare a emisiilor, grupul anuntand ca 11 milioane de masini au fost dotate cu astfel de softuri si urmeaza sa fie rechemate in service, pentru remedierea situatiei.

In Romania, Registrul Auto Roman a anuntat joi ca a primit de la reprezentanta Volkswagen in Romania, pana in prezent, liste cu peste 50.000 de vehicule apartinand marcilor Audi, Seat, Skoda si Volkswagen destinate comercializarii pe plan local echipate cu dispozitive de manipulare a emisiilor, din cele peste 100.000 inventariate de autoritati.