Perchezitiile au avut loc in sediile Volkswagen din Villers-Cotterêts (regiunea Aisne) si din Roissy (regiunea Val d'Oise), procurorii confiscand documente in format tiparit si digital. Perchezitii similare au avut loc in urma cu cateva zile in filiale Volkswagen din Italia, potrivit Mediafax. Justitia franceza a initiat, la inceputul lunii octombrie, propria ancheta pentru "inselatorie in forma agravata" in cazul softului de emisii folosit de Volkswagen.

Grupul auto german Volkswagen a anuntat la sfarsitul lunii septembrie ca circa 11 milioane de vehicule, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit dupa ce Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a acuzat VW ca a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante.

Constructorul auto german ar fi instalat un software special in calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen, Audi, Skoda si Seat. Dispozitivul este programat sa activeze un sistem de filtrare completa a particulelor doar in timpul testelor oficiale pentru emisii. Dupa teste, adica in situatiile generale de functionare a motorului, dispozitivul dezactiveaza sistemul de filtrare a particulelor, sustine Agentia americana pentru Protectia Mediului.

Sursa foto: Faiz Zaki / Shutterstock