Grupul Eckerle, futnizor de subansamble si piese pentru industria auto, isi extinde capacitatea de productie la fabrica din Cluj-Napoca in urma unei investitii de 400.000 de euro, care va crea 100 de noi locuri de munca.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Grupul Eckerle, principalul client al unitatii de productie de la Cluj-Napoca este Bosch, dar produsele companiei sunt folosite pentru dotarea unor marci consacrate de autovehicule, scrie Mediafax.

”Grupul Eckerle, lider mondial in ceea ce priveste calitatea si tehnologia utilizata pentru productia de subansamble si piese pentru industria auto, a investit 400.000 de euro in extinderea capacitatii de productie de la Cluj-Napoca unde isi desfasoara activitatea Eckerle Automotive. Hala de productie de 5.600 de metri patrati a fost extinsa cu 700 de metri patrati, iar numarul de angajati va creste de la 800 la 900 de persoane. Principalul client al Eckerle Automotive este Bosch. Produsele Eckerle sunt folosite pentru dotarea unor marci consacrate de autovehicule cum ar fi Prosche, BMW, Audi, Nissan, Toyota, Ford, Land Rover sau Opel", se arata in comunicat.

Eckerle Automotive este specializata in asamblarea componentelor pentru industria auto, precum dispozitivele pentru functii de confort (ridicare geamuri, stergatoare de parbriz), dispozitivele pentru actionare si manevrabilitate (ABS, racire) sau articole de masa (blocare usa, valve de ventilatie). Cifra de afaceri a Eckerle Automotive a fost de 33 de milioane de euro in anul 2013 si de 34 de milioane de euro in anul 2014.

Grupul Eckerle a fost fondat in anul 1968 in Germania, fiind in acest moment lider mondial in ceea ce priveste calitatea si tehnologia utilizata pentru productia de subansamble si piese pentru industria auto. Grupul este prezent la nivel international prin filialele sale din Germania, Ungaria, Romania, Mexic si China. Fabrica Eckerle Automotive din Cluj-Napoca a fost infiintata in anul 2002.

Citeste si:
Enache, OmniPerform: Cum trecem la nivelul urmator?
Enache, OmniPerform: Cum...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cluj: Costuri imense pentru repararea unei sali de sport