Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a suspendat lucrarile de constructie la doua sectiuni ale lotului 4 al autostrazii Lugoj - Deva, din cauza lipsei autorizatiei de constructie.

Lucrarile au fost suspendate pe sectiunile C si D, de la km 88 la km 99+500.

Decizia a fost luata in urma efectuarii unui control al Inspectoratului de Stat in Constructii, a anuntat CNADNR. Acordul de mediu aferent tronsonului de autostrada Lugoj - Deva a fost revizuit in data de 24 decembrie 2013, fiind emis pentru intreg tronsonul de autostrada.

Pentru sectiunile A si B a fost emisa autorizatia de construire in data de 15 octombrie 2014.

"Referitor la sectiunile C si D, mentionam ca Proiectul Tehnic aferent a fost avizat cu intarziere in cadrul CTE-CNADNR din cauza identificarii unor probleme, respectiv: cimitirul neautorizat de la km 90+275 - km 90+315, halda de cenusa si zgura de la Mintia, km 93+300 - km 94+300; stabilitatea versantului de la km 96+620 - km 97+750, amenajarea Nodului Rutier de la Soimus - km 99+500, existenta Pesterii Tunel cu lilieci in aproprierea localitatii Soimus, in culoarul expropriat in zona km 97+200", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Citeste si:
Doua loturi din autostrada Lugoj-Deva, finalizate in 2016
Min.Transporturilor: In 2016...

CNADNR precizeaza ca a solicitat antreprenorului (asocierea Tehnostrade - Spedition UMB) transmiterea tuturor modificarilor aduse proiectului fata de acordul de mediu emis in data de 24 decembrie 2013, intrucat este necesara revizuirea acestuia.

"Specificam ca un impediment deosebit in realizarea unui proiect de maxima importanta este tocmai aceasta reluare a intregului mecanism de obtinere a Acordului de Mediu si implicit a Autorizatiei de Constructie, cand de fiecare data la proiect sunt aduse modificari generate de astfel de probleme aparute in teren", arata CNADNR.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Dan Costescu: Ordonanta de Urgenta de "spargere" a CNADNR este gata
Setari Cookie-uri