A doua parte a francizei filmului de calatorie in timp a fost realizata in 1989 de Universal Studios, Nintendo si Pepsi, iar actorii se teleportau in viitor in oraselul Hill Valley cu o masina Delorean, scrie theguardian.com.

Calatoria in timp, pe 21 octombrie 2015, a reusit sa previzioneze doar cateva lucruri din prezent, filmul nu a reusit sa prevada internetul, telefoanele mobile sau moda. In film apar si hainele care se usuca rapid, aceasta tehnologie nu este inca prezenta.

Totusi, scriitorul Bob Gale a reusit sa intuiasca cateva inventii ale viitorului, precum ochelarii Google, scanerele, robotii, ecranele plasma sau dronele. Sunt si manageri care spun ca filmul ar fi stabilit tendintele in ceea ce priveste tehnologia viitorului.

Citeste si:

Masini zburatoare exista in prezent, chiar daca sunt raritati si arata mai mult ca un avion de mici dimensiuni. Masinile zburatoare nu vor fi disponibile prea curand pentru ca ar provoca haos.

Noile modalitati de calatorie prezise in Back to the Future Part II sunt inca plafonate pentru ca oamenii sunt prea ingrijorati de siguranta lor. Timid, isi fac prezenta monociclurile electrice sau modelele Segway.