Maserati recheama aproape 1.000 de Quattroporte GTS V8 de pe piata americana, din cauza riscului de incendiu sau blocaj al motoarelor automobilelor de lux de 141.500 de dolari, capabile sa atinga o viteza de 306 kilometri pe ora, relateaza Bloomberg.

Defectul ar putea fi prezent la toate cele 984 de vehicule fabricate in perioada 1 octombrie 2013-31 decembrie 2013, a anuntat divizia americana a marcii Maserati, parte a grupului Fiat Chrysler Automobiles, potrivit Mediafax.

La vehiculele afectate, care pot accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 4,7 secunde, borna cablului pozitiv al alternatorului si starterului ar putea sa nu fie izolata bine, iar cablul ar putea sa nu fie asigurat in mod corespunzator in compartimentul motorului, a informat producatorul auto intr-un raport adresat Administratiei pentru Siguranta Traficului Rutier din SUA.

Izolarea necorespunzatoare a cablului starterului motorului, combinata cu fixarea necorespunzatoare a acestui cablu, poate duce la mai multe probleme electrice, de la curgerea bateriei la aprinderea motorului, in cazuri mai grave, potrivit Maserati. Rechemarea va incepe de la 1 noiembrie, a precizat compania.

Recall de masini de lux in...
Citeste si: Recall de masini de lux in Romania: 49 de exemplare Maserati


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ce masini de lux si-au comandat bogatii vara aceasta