Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, astazi, la dezbaterile asupra bugetului, ca se fac studii privind modul in care va fi legata Capitala de Aeroportul Henri Coanda, afirmand ca trebuie evitate investitiile de tipul "elefantilor albi", care sunt apoi abandonate.

Intrebat, in cadrul dezbaterilor asupra bugetului Ministerului Transporturilor, despre solutiile pe care le ia in calcul institutia pentru a pune la punct infrastructura de transport intre Bucuresti si Aeroportul International Henri Coanda, Costescu a spus ca se fac "studii de trafic", arata Mediafax. Potrivit oficialului, exista doua variante luate in calcul in acest moment, respectiv o legatura feroviara sau construirea unei linii de metrou. Ministerul asteapta rezultatul studiilor comandate.

Ministrul a precizat insa ca trebuie gasita o solutie pe termen lung, pentru ca orice investitie demarata si finantata sa nu fie apoi abandonata din diferite motive, dand exemplul stadioanelor de fotbal construite in Brazilia. "Nu vrem sa facem investitii de genul elefantilor albi. Stiti cum a fost in Brazilia cu stadioanele de fotbal construite pentru campionatul mondial de fotbal, apoi abandonate si devenite loc de joaca pentru maimute", a spus Dan Costescu.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Aeroport, gara si mall-uri, destinatiile romanilor in 2019