"Rezultatele masuratorilor preliminare arata o reducere de pana la 80% a perceptiei mirosului specific productiei de anvelope", arata Continental, intr-un comunicat. Masuratorile au fost efectuate intre 1 si 4 decembrie de catre laboratorul Braunschweiger Umwelt-Biotechnologie din Germania, scrie Mediafax.

"Lucrarile de instalare a echipamentelor s-au incheiat in octombrie, iar etapa curenta este de receptionare, reglaj si calibrare a sistemelor", a declarat directorul general al Continental Anvelope Timisoara, Sorin Samonid.

In lunile urmatoare se va continua procesul de calibrare a parametrilor de functionare a echipamentelor, urmand ca pe termen lung eficienta echipamentelor sa fie verificata prin masuratori periodice, potrivit sursei citate.

Solutia tehnica a sistemului, "Oxidare Termica Regenerativa", are ca principiu de functionare distrugerea compusilor organici volatili aparuti in procesul de productie prin oxidarea lor la temperatura inalta.

Citeste si:

Continental Anvelope Timisoara, prima si cea mai mare investitie a Continental in Romania, a fost infiintata in 1998 ca proiect greenfield, iar in 2000 a inceput productia de serie.

Grupul german a investit peste 370 milioane de euro la Timisoara, de unde a livrat pana in prezent peste 165 de milioane de anvelope.

Continental este prezent pe piata din Romania cu toate cele cinci divizii ale grupului si detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si de dezvoltare, la Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener intr-un joint-venture la Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est la Sacalaz, judetul Timis.