Calatoriile cu masina in timpul iernii pot deveni rapid o peripetie, asa ca ar trebui sa ne gandim inainte de a pleca la drum de Sarbatori ce sa luam cu noi pentru a avea un itinerariu cat mai sigur.

In primul rand masina trebuie echipata cu anvelope de iarna pe toate cele patru roti, chiar daca doua dintre acestea nu sunt motrice. Sunt bune si anvelopele all-season in anumite conditii, dar daca ajungeti pe sectiuni unde trebuie sa urcati si este si polei, ar fi indicat sa aveti in portbagaj un set de lanturi antiderapante.

Anumite accesorii pentru masini nu costa foarte mult si le puteti folosi ani de zile, asa ca merita facute cateva investitii. Pe langa lanturi ar trebui sa aveti in masina in caz ca se strica sistemul de incalzire o patura sau o aeroterma, solutii anti-inghet precum un spray care dezgheata parbrizul, cabluri de transfer curent in caz ca dimineata va lasa bateria sau chiar o chinga pentru remorcare daca nu vrea sa mai porneasca. La -18°C, bateria functioneaza numai la 40% din puterea pe care o poate da la 20°C.

Indiferent de sezon in masini ar trebui sa aveti un litru de antigel, un litru de ulei de motor si un set de becuri. Chiar daca nu va pricepeti veti gasi un cunoscator care sa va ajute.

Pe langa accesoriile pentru cazuri nedorite ar fi indicat sa investiti si intr-o cutie portbagaj, nu se stie niciodata cand trebuie sa luam mai multe lucruri si nu veti avea spatiu. Daca aveti ca hobby sporturile de iarna atunci ati putea cumpara suporturi de skiuri sau pentru placa de snowboard.

masina iarna

Sursa foto: Ververidis Vasilis/shutterstock.com

Alte lucruri utile in masina sunt incarcatoarele auto cu doua mufe USB. De regula in masina exista o singura priza si aceea nu este USB. Si in afara masini aveti nevoie de curent pentru telefon asa ca nu ar strica in vacanta sa aveti o baterie externa pentru telefon.

Pentru drumurile lungi ar mai trebui un suport universal pentru telefon sau GPS. Si daca nu aveti un dispozitiv electronic cu harti ar trebui sa luati in calcul si achizitionarea unui sistem de navigatie GPS. Nu uitati de jucarii pentru copii daca calatoriti cu ei, ii va tine ocupati tot drumul si timpul va trece mai repede pentru ei.

De asemenea, ar putea fi util sa luati un recipient cu combustibil extra, echipament reflectorizant (vesta, triunghi etc.), lopata, apa si mancare.

Inainte de a pleca la drum, ascultati cu atentie previziunile meteorologice si fiti la curent cu cele mai noi informatii. Puteti folosi si aplicatii de telefon care monitorizeaza in permanent starea vremii.

Distantele de franare sunt mai mari iarna, motiv pentru care trebuie sa franati din timp de fiecare data. Mentineti o distanta cat mai mare fata de masina din fata si nu efectuati manevre care necesita reactii foarte rapide ale masinii.

Daca doriti sa cumparati anvelope de iarna bune pentru sezonul 2015/2016 trebuie sa urmati cateva reguli, iar una dintre ele este sa aflati cum s-au comportat la testele efectuate de ADAC.

Nu uitati de roviniete. Drum bun!

Sursa foto: CandyBox Images/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri