Decizia Primariei Milano vizeaza toate autovehiculele, cu exceptia celor de transport in comun si de aprovizionare. Circulatia autovehiculelor va fi interzisa in orasul Milano pe 28, 29 si 30 decembrie, in intervalul orar 10 - 16, a transmis Primaria metropolei din nordul Italiei, scrie Medi, potrivit Mediafax.

Autoritatile milaneze au cerut masuri similare din partea altor orase ale regiunii Lombardia, situata in nordul Italiei. Autoritatile au adoptat masuri pentru incurajarea utilizarii transportului in comun, biletele pentru o zi costand, pana la sfarsitul anului, doar 1,50 euro.

Saptamana trecuta, autoritatile italiene au luat masuri speciale in zona metropolitana Milano, din cauza nivelului mare al poluarii care dureaza de peste 30 de zile, Primaria milaneza interzicand circulatia vehiculelor cu motoare diesel euro 3, conform cotidianului Corriere della Sera.

Citeste si:

Poluarea a atins cote alarmante in zona metropolitana Milano (nordul Italiei), fiind peste limitele maxime admise de peste 30 de zile consecutive. Autoritatile au stabilit ca este vorba de cea mai grava situ4atie inregistrata in nordul Italiei in ultimii patru ani.

Sursa foto: PHOTOCREO Michal Bednarek / Shutterstock