Vanzarile auto din SUA au inregistrat un nou record anul trecut, de 17,4 milioane de autovehicule, iar cei mai multi analisti se asteapta pentru acest an la un nou maxim, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Conform datelor furnizate de Autodata Corp, vanzarile s-au ridicat la 17,47 milioane de masini, depasind precedentul record de 17,41 milioane, inregistrat in anul 2000.
Preturile mici la carburanti, accesul usor la credite si cresterea economica au sustinut piata auto din SUA anul trecut.

WardsAuto, firma care furnizeaza date economice pentru analiza utilizate si de autoritatile americane, a anuntat ca vanzarile au atins anul trecut un record de 17,39 milioane de masini, peste precedentul maxim, inregistrat in 2000 la 17,35 milioane.

Conform calculelor Autodata, piata a crescut anul trecut cu 9%. Vanzarile anualizate calculate in luna decembrie, tinand cont de factori sezonieri, s-au situat la 17,34 milioane de masini, sub estimarea de 18,1 milioane a analistilor consultati de Reuters.

"Economia SUA continua sa creasca si sunt prezenti cei mai importanti factori care sustin cererea, astfel ca ne asteptam sa vedem in 2016 un al doilea an la rand de vanzari record pentru industria auto", a declarat economistul sef al General Motors, Mustafa Mohatarem.

Citeste si:
Germania a devenit cea mai mare piata pentru masini electrice
Germania a depasit Norvegia...

Cei mai importanti factori pentru cerere sunt disponibilitatea locurilor de munca si cresterea veniturilor disponibile, a spsus el.
Piata auto din SUA si-a revenit treptat incepand din 2009, cand a atins 10,4 milioane autovehicule, cel mai redus nivel ajustat la populatie de dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Cumparatorii americani au continuat anul trecut sa se orienteze catre masinile mai mari, precum SUV-uri, in contextul preturilor mici la carburanti si ca urmare a reducerii consumului masinilor din aceasta categorie in ultimii ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Avarii versus kilometri la o masina second-hand