HARTA statiilor de incarcare a masinilor electrice din Romania

In Romania sunt 53 de puncte de incarcare masini electrice, dintre care 22 sunt in Bucuresti, potrivit plugshare.com. Doar 3 statii sunt realizate din banii autoritatilor nationale.

Aproape 160 de vehicule 100% electrice sunt inregistrate in Romania, la care se adauga si modele hibride plug-in. Pe categorii, pe strazile din Romania circula 91 de autoturisme electrice, 44 de motocicluri, 20 de autoutilitare si trei autobuze BYD, potrivit Asociatiei pentru promovarea vehiculelor electrice in Romania (AVER).

Topul celor mai vandute masini electrice in Romania este condus de Renault cu 36 de autoturisme, urmat de Tesla cu 18 unitati (Model S si Roadster), Mitsubishi cu 10 unitati, Volkswagen cu 5 unitati, BMW cu 3 unitati, Mercedes-Benz si Opel cu cate doua exemplare. Mai exista pe strazi si trei masini transformate, un Oltcit si doua Dacia Logan.

In ceea ce priveste utilitarele, Renault are inmatriculare 17 masini electrice, Citroen doua si Peugeot si Nissan cate unul. Din cele 44 de motocicluri inregistrate in tara, 23 sunt Renault Twizy.

HARTA statiilor de incarcare masini electrice din Romania

Jurnalistii de la automarket.ro au luat la rand statiile de incarcare destinate masinilor electrice din Bucuresti si au tras concluzia ca mai mult de jumatate dintre acestea nu pot fi folosite din diferite motive.

Citeste si:
Cat de tare se deformeaza o masina electrica in impact la 75 km/h
Sanse mici de supravietuire...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

harta statii incarcare masini electrice

Anul acesta, Tesla vrea sa construiasca trei statii de incarcare masini electrice in Romania, in orasele Bucuresti, Craiova si Galati.

statii Tesla

Importatorii auto din Romania au in oferta doar 7 masini electrice

Oferta de masini 100% electrice la vanzare in Romania este destul de mica, doar 7 modele gasim la importatori: BMW i3, VW e-Up!, Volkswagen e-Golf, Kia Soul EV, Mitsubishi i-Miev, Renault Zoe si Twizy.

Citeste si:
Flota SPARK din București va ajunge la peste 500 de mașini electrice
Flota SPARK din București va...

In Europa, cele mai cautate modele de masini electrice sunt: Nissan Leaf, Renault Zoe, Tesla Model S, BMW i3, VW e-Up!, Volkswagen e-Golf.

Piata auto europeana de masini electrice s-a ridicat in 2014 la 56.393 unitati noi, iar pentru al patrulea an consecutiv un model japonez este cel mai cautat de catre europeni, cu peste 14.600 de automobile livrate si o cota de 26%.

Cum arata Top 10 cele mai vandute masini electrice din lume aflati aici.

Citeste si:
Tesla Model S depășește pragul de 100 mașini cu numere românești
Tesla Model S depășește...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri