Sapte drumuri judetene din Bacau, Suceava si Constanta au fost inchise pentru scurt timp si 24 de persoane au ramas blocate in masini peste o ora, din cauza ninsorii si a viscolului, in ultimele 24 de ore, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Peste 1.700 pompieri au intervenit, joi si in noaptea de joi spre vineri, cu 270 de mijloace, pentru a ajuta persoane ramase blocate cu masinile in trafic, din cauza zapezii si a viscolului, dar si pentru scoaterea apei din gospodarii, curti si subsoluri, arata vineri IGSU, intr-un comunicat de presa. In ultimele 24 de ore, pompierii au fost solicitati sa intervina la 1.240 situatii de urgenta, dintre care 19 incendii, 1.088 pentru acordarea primului ajutor medical, trei misiuni de descarcerare si sase pentru deblocare si salvare. De asemenea, 832 de persoane au fost asistate medical de catre echipajele SMURD, iar 17 au fost salvate, a precizat Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, informeaza Mediafax.

In trei dintre cele 14 judete care joi au fost sub avertizare cod galben de ninsori si lapovita - Bacau, Suceava si Constanta -, circulatia pe sapte drumuri nationale a fost inchisa temporar, pentru deszapezire si imprastiere de material antiderapant. Singurul drum unde vineri dimineata era in continuare intrerupta circulatia este DJ 243B Parincea-Poieni-Nastaseni, in judetul Bacau, insa se putea circula pe rute ocolitoare.

Din cauza ninsorii abundente si a viscolului, 14 autoturisme in care se aflau 24 de persoane au ramas blocate pe drumurile din judetul Suceava, intre 40 de minute si o ora si jumatate, pompierii si politistii intervenind cu forte si utilaje pentru deblocarea masinilor, se mai arata in comunicatul IGSU. Astfel, au ramas inzapezite 10 masini, in care se aflau 17 persoane, pe DJ 209C intre localitatile Moara si Dragoiesti, un autoturism, in care era doar soferul, pe DJ 208E intre Forasti si Manolea, un alt autorism, in care erau doua persoane, pe DJ 208B intre Siminicea si Dumbraveni si doua autoturisme, in care erau patru persoane, pe DC 70A intre Bosanci si Cumparatura.

In cele 14 judete din jumatatea de est a tarii care joi au fost sub avertizare cod galben de ninsori, lapovita si vant, dar si in alte judete, echipaje de pompieri, alaturi de jandarmi, politisti si voluntari, au sprijinit autoritatile locale si populatia sa curete zapada sau sa scoata apa din gospodarii.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri