Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete s-au majorat in perioada ianuarie-noeimbrie 2015 cu 9,4% anual, pe serie bruta, sustinute de vanzarile auto, care au crescut cu 18,3%, iar afacerile pentru serviciile de piata prestate populatiei s-au apreciat cu 8,4%, potrivit datelor INS.

Totodata, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a inregistrat afaceri mai mari cu 17,3%, iar intretinerea si repararea autovehiculelor cu 6,1%. Pe de alta parte, activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule au avut o scadere cu 0,3% , conform Mediafax.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, au crescut cu 9,7%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei a inregistrat o cifra de afaceri cu 8,4% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, provenita de la activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (20,2%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (14,1%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (7,3%) si cele de jocuri de noroc si alte activitati recreative (5,4%). Scaderi au inregistrat activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (-0,5%).

In functie de seria ajustata, serviciile prestate populatiei au avut afaceri in urcare cu 8,3%.In luna noiembrie, afacerile cu auto si moto au crescut cu 0,3% fata de octombrie, avand in vedere ca vanzarile de motociclete, piese si accesorii aferente, precum si intretinerea si repararea motocicletelor au sporit cu 13,4%, cele de autovehicule cu 0,6%, iar comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule s-a majorat cu 0,3%.

Pe de alta parte, pe segmentul intretinerii si repararii autovehiculelor a fost consemnat un regres al afacerilor de 0,9%.
Ca serie ajustata, afacerile auto-moto au urcat cu 1,9%.

Serviciile de piata prestate populatiei au consemnat afaceri mai mici cu 5,3%, serie bruta, ca urmare a scaderilor inregistrate la activitatile de spǎlare, curǎtarea si vopsirea textilelor si blǎnurilor (-8,9%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (-8,6%), ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-2%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-0,1%). Activitǎtile de jocuri de noroc si alte activitati recreative au stagnat.

Pe serie ajustata, serviciile pentru populatie si-au crescut afacerile cu 0,3%.
Comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, afacerile auto-moto s-au majorat cu 13,7% pe serie bruta si cu 13,4% pe serie ajustata. Afacerile din serviciile pentru populatie au fost mai mari cu 15% ca serie bruta si cu 14,7% ca serie ajustata.

Sursa foto: OliverSved / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri