Circulatia pe DN 2 (E 85), cel mai important drum national care tranziteaza Buzaul si care faca legatura cu Capitala, dar si cu Moldova, a fost inchisa, duminica dupa-amiaza, si spre judetul Vrancea, dupa ce in cursul diminetii fusese oprit traficul pe tronsonul spre Ialomita, din cauza viscolului.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau, Vasile Prahoveanu, in jurul orei 13.00, s-a luat decizia inchiderii circulatiei pe DN 2 (E 85) de la Buzau pana la limita cu judetul Vrancea. Spre Ialomita, traficul fusese inchis pe DN 2 inca de duminica dfimineata, astfel ca acum soseaua europeana este inchisa in totalitate pe raza judetului Buzau, noteaza Mediafax.

Conform sursei citate, decizia a fost luata in conditiile in care drumarii nu pot actiona din cauza viscolului puternic. In judetul Buzau, circulatia este inchisa de duminica dimineata pe DN 2B, intre localitatile Spataru si Buzau, DN 2, intre localitatile de la limita cu judetul Ialomita si Han Tinta, DN 2C intre Costesti - limita cu judetul Ialomita, DN 22 intre Ramnicu Sarat – limita cu judetul Braila.

De asemenea, din cauza viscolului sunt nealimentate cu energie electrica 12 localitati: Sageata, Robeasca, Padina, Pogoanele (partial), Tisau, Merei (partial), Luciu, Largu, Cilibia, Cochirleanca, CA Rosetti si Breaza. Tot din cauza viscolului, s-a decis ca toate scolile si gradinitele din judet sa fie inchise luni, in conditiile in care multi elevi sunt nevoiti sa faca naveta pentru a ajunge la cursuri, iar mai multe drumuri sunt inchise.

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisa anterior, pana duminica, la ora 18.00, ramanand sub atentionare judetele Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati. In cele opt judete va fi viscol, viteza vantului va depasi la rafala 70-80 de kilometri pe ora, reducand vizibilitatea sub 50 de metri.

Citeste si:
Situatia drumurilor nationale in judetele afectate de viscol
Circulatia rutiera inchisa:...

Avertizarea cod portocaliu a fost inlocuita pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova si Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben raman si judetele Covasna, Bacau, Vaslui, Iasi si Neamt.

Yury Stroykin / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Drumuri nationale inchise sau restrictionate din cauza viscolului