Vanzarile globale ale Toyota, care includ diviziile Hino Motors si Daihatsu Motor, au scazut anul trecut cu 0,8%, la 10,15 milioane de vehicule, a anuntat grupul japonez , conform Mediafax.

Volkswagen a raportat la inceputul lunii un declin de 2% al livrarilor in 2015, la 9,9 milioane de vehicule, in timp ce vanzarile grupului american General Motors au urcat cu 0,2%, la 9,8 milioane de unitati.

In 2015, Volkswagen a fost lider mondial timp de sase luni, dar izbucnirea scandalului manipularii testelor de poluare, in septembrie, a obligat grupul german sa opreasca vanzarile de automobile diesel pe unele piete si sa anunte un program de rechemare in service a 11 milioane de vehicule.

Citeste si:

"Hegemonia Toyota nu va putea fi atacata in urmatorii cativa ani, dupa lovitura puternica primita de VW. Diferenta va creste probabil, pentru ca VW va avea nevoie de timp pentru a-si ajusta strategiile pe piete precum Statele Unite si Europa", a declarat Zhou Jincheng, analist la firma Fourin in Nagoya.

Pentru a-si mentine pozitia de lider, Toyota vrea sa isi consolideze pozitia pe pietele emergente. Totodata, compania va introduce primul model Prius modernizat din ultimii aproape sapte ani.