Cele mai multe masini in administrare sunt modele Dacia (31%), Ford, Volkswagen, Skoda, Toyota, Nissan cu propulsoare diesel. Modelele Toyota si Nissan sunt marea majoritate pick-up. Din totalul masinilor in administrarea LeasePlan aproximativ 1.000 sunt pick-up.

Dupa scandalul emisiilor, LeasePlan a inregistrat cereri de la clienti care aveau in flota modele Volkswagen ca vor sa le schimbe cu alte marci.

Compania este in discutii cu cateva companii din energie care au in plan sa aiba masini electrice. Modelele dorite de clienti sunt Tesla Model S, Nissan Leaf sau Renault Zoe.

Anul acesta, LeasePlan se asteapta la o cifra de afaceri in crestere cu 3-5%, de la 42,4 milioane de euro in 2015, cand a avut in administrare 11.000 de masini. Peste 80% din flota totala se afla in regim “full service”, pentru restul asigurand doar partea de servicii. Serviciile pentru IMM-uri au inregistrat o crestere importanta, in total fiind inregistrati 80 de clienti si 100 de masini. In 2015, compania a avut 290 de clienti si 75 de angajati.

LeasePlan Romania a lansat anul acesta LeasePlan Van, un produs destinat companiilor care folosesc vehicule comerciale usoare (LCV). Prin acesta serviciu, atunci cand un autovehicul este imobilizat, LeasePlan ofera la schimb un autovehicul din aceeasi categorie si cu aceleasi echipamente auxiliare.

Citeste si:

LeasePlan Van

“Pentru antreprenori, orice oprire neplanificata a unei autoutilitare inseamna pierderi. Fie ca autovehiculul nu mai ajunge la destinatie, fie ca marfa se deterioreaza, timpul inseamna bani pentru oricine foloseste un autovehicul in scop comercial. LeasePlan are acum solutia pentru a mentine o flota de vehicule comerciale „in miscare”. Dupa ce anul trecut am lansat oferta dedicata IMM-urilor, venim acum cu un produs dedicat companiilor care detin flote LCV – Light Commercial Vehicle”, a declarat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan Romania.

LeasePlan este o companie financiara olandeza specializata in mobilitate si management de flote auto, prezenta pe piata romaneasca din 2007. Serviciile acesteia constau in finantarea in leasing operational si administrarea flotelor auto.