Auto Italia, importatorul marcilor Jeep, Fiat, Fiat Professional, Lancia, Alfa Romeo, Maserati si Abarth, va inaugura anul acesta patru centre noi, investitiile depasind 5 milioane euro si va lansa sase modele noi de masini, a declarat pentru wall-street.ro Narcis Ghita, CEO-ul companiei.

Compania va face anul acesta si relocari pe langa deschiderea de noi showroom-uri. Anul trecut, Auto Italia a primit in retea doi noi dealeri: Jeep Pipera - primul showroom flagship Jeep din Romania, reteaua marcii americane ajungand la 28 de puncte de vanzare si DAB Auto Serv - reprezentant al marcilor din portofoliul Auto Italia.

La nivel national, reteaua Auto Italia are in prezent 36 de dealeri, 37 de service-uri si 39 de showroom-uri.

Sase modele noi vor fi lansate anul acesta

  • SUV-ul Maserati Levante care va avea in gama de motorizari un propulsor de 500 CP ar putea ajunge anul acesta in Romania.
  • Alfa Romeo Giulia este pe lista de modele care vor fi lansate anul acesta. Cea mai puternica versiune, Quadrifoglio va avea 510 CP furnizati de un motor de 2,9 litri V6 bi-turbo.
  • Fiat Fullback va ajunge pe piata locala incepand cu al doilea trimestru al anului 2016, iar in momentul lansarii va fi disponibil in varianta Cabina Dubla, alaturi de un propulsor 2,4 turbo diesel de 180 CP, cu transmisie automata in cinci trepte sau manuala in sase trepte si tractiune integrala.
  • Noul Fiat Tipo va fi lansat pe piata cu doua motoare pe benzina (1.4/95 CP si 1.6/110 CP) si doua turbodiesel-uri MultiJet (1.3/95 CP si 1.6/120 CP).
  • Modelul cabrio Fiat 124 Spider (foto2) va fi oferit cu motorizarea MultiAir Turbo de 1.4 litri/140 CP si 240 Nm, cuplat la o transmisie manuala in sase trepte. Aceasta motorizare va propulsa pentru prima data un autoturism cu tractiune spate din gama Fiat.
  • Fiat Scudo este inca un model care va fi adus pe piata de Auto Italia anul acesta. Platforma noului Scudo este realizata in colaborare cu Renault.

Fiat 124 Spider

Ce masini cauta clientii

In ultimii ani, clientii au fost interesati de versiunile de top din clasa SUV. Intre propulsoarele diesel si cele pe benzina exista un echilibru, proprietarii de SUV preferand motorina, in timp ce pentru autoturisme mai mult pe benzina.

A existat mai mult interes pentru propulsoare de cilindree mai mica, dar cu putere mai mare, fapt explicat, pe de o parte, de costurile care decurg din asigurare si impozit, iar pe de alta parte, de normele de poluare in vigoare.

Indiferent de clasa vehiculului, se observa o tendinta de suplimentare a dotarilor de siguranta. Clientii sunt mai atenti la conditiile de finantare, pentru ca majoritatea contractelor sunt incheiate prin leasing financiar sau operational.

Estimari 2016

Auto Italia se asteapta anul acesta la vanzari de peste 5.000 de unitati si cresterea cotei de piata a companiei la cel putin 4%. Anul trecut, vanzarile companiei au crescut cu 38% fata de 2014, la 4.449 unitati.

Compania preconizeaza anul acesta ca piata auto din Romania ar putea creste cu pana la 15% comparativ cu anul trecut, cand vanzarile de autoturisme au depasit 98.000 de unitati.

"Asa cum s-a vazut din rezultatele obtinute pe segmentul autovehiculelor comerciale in 2015, tendinta pe segmentul B2B este in continuare de crestere, iar pe B2C de stabilizare, cu o usoara crestere, aceasta fiind data si de cresterea increderii in nivelul de consum. In 2016 vedem o crestere de aproximativ 14-15% a pietei auto si speram la o diversificare a portofoliului de produse financiare", au mai spus reprezentantii Auto Italia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri