Casa de expeditii IB Cargo, infiintata in 2008 de un antreprenor roman, se asteapta anul acesta la volume de import mai mici insa in crestere fata de anul trecut si la o cifra de afaceri in urcare la 20 de milioane de euro.

Principala sursa de crestere pentru transportatori in 2016 va fi piata de retail din Romania, considera Catalin Putineanu, Managing Partner IB Cargo.

“Piata de retail, in special cea de retail online, va influenta dinamica importurilor prin doua fenomene majore. Retailerii locali tind sa mizeze pe stocuri mai mici si importuri mai dese pentru a reduce costurile de depozitare, dar si pentru a avea flexibilitate in ceea ce priveste oferta comerciala. De asemenea, cresterea inregistrata de retailerii din zonele de fashion si home&deco va duce la un rulaj de volume mari, care permite importul direct de la producatori din Asia. Pana in 2015, multi au apelat la importuri de la reselleri din Uniunea Europeana”, a declarat Catalin Putineanu.

Catalin Putineanu, IB Cargo

Anul trecut, casa de expeditii a inregistrat o cifra de afaceri de 19 milioane euro, in crestere cu 31% fata de 2014, datorita cresterii exporturilor si a industriei de automotive, fashion sau agricultura, dar si lansarii de servicii noi de transport premium, precum On Board Courier sau Full Charter. Importurile au contribuit la 70% din cifra de afaceri in 2015, iar exporturile la 30%.

“2015 a fost un an important in maturizarea economiei locale, cu efecte vizibile in ceea ce priveste dinamica importurilor si mai ales a exporturilor. Piata cere tot mai multa flexibilitate, precum servicii de tip grupaj maritim, dar si servicii premium precum On Board Courier, care presupune un timp de tranzit de maxim 24 de ore de oriunde din lume”, a declarat Catalin Putineanu.

Cu un portofoliu de peste 2.000 de clienti, IB Cargo a asigurat in 2015 importul a aproape 46.000 de tone de marfuri si exportul a peste 17.000 de tone. La nivel national, aproape 500.000 de tone de marfuri au fost transportate prin solutiile IB Cargo.

IB Cargo este o companie de freight forwarding infiintata in Romania in anul 2008, cu actionariat mixt, compania germana Interfracht, o companie olandeza si Catalin Putineanu. Casa de expeditii independenta are 61 de angajati si sedii in Bucuresti si Constanta oferind servicii complete de transport de marfa pe calea aerului, maritim, rutier si servicii logistice peste tot in lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri