Ale Resnik si Owen Savir au facut o aplicatie, Beepi, o piata auto online, care le ofera americanilor posibilitatea de a cumpara si vinde masini second-hand in siguranta, fara sa se deplaseze de la domiciliu, scrie businessinsider.com.

Beepi nu este doar o companie care intermediaza masinile americanilor, ci isi si asuma cumpararea lor daca nu reuseste sa gaseasca un client in 30 de zile sau daca unul dintre cumparatori vrea sa returneze masina in cele 10 zile acordate de companie ca perioada de proba. Bineinteles, vanzatorul initial nu mai are vreo legatura.

Vanzarea unei masini second-hand

Folosind o aplicatie, o persoana care vrea sa isi vanda masina va lua legatura cu compania, care va trimite un inspector sa ii verifice autoturismul, sa ii faca poze si sa ii stabileasca un pret. Dupa vanzarea masinii, dealerul auto online va pastra un comision de 10%.

Un cumparator va avea incredere sa cumpere masina respectiva pentru ca are 10 zile sau 1.000 de mile sa se hotarasca daca ii place masina sau nu. Beepi se va ocupa si de actele masinii si de livrarea ei la adresa cumparatorului.

Citeste si:

Cei doi antreprenori spun ca rata de retur a masinilor second-hand vandute de Beepi este sub 3% din livrari, iar veniturile companiei au crescut anul trecut cu 1.000% fata de 2014. Compania de intermedieri masini rulate online are 170 de angajati.

Sursa foto: Mr.Exen / shutterstock.com