Inmatricularile Dacia in Uniunea Europeana (UE) au stagnat in luna ianuarie la 30.273 unitati, in timp ce piata europeana a crescut cu 6,2%, iar vanzarile auto din Romania au crescut cu peste 16%, mentinand ritmul inregistrat anul trecut.

In acest context, cota de piata a Dacia in UE a coborat usor, de la 3% in prima luna a anului trecut la 2,9% in acest an, potrivit datelor publicate de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), conform Mediafax.

Inmatricularile sub marca Renault, a grupului francez cu acelasi nume care detine si Dacia, au crescut cu 1,1%, la 65.822 unitati, iar cota de piata a coborat in intervalul analizat de la 6,5% la 6,2%.

Piata autoturismelor din UE a crescut in ianuarie, pentru a 29-a luna consecutiv, potrivit ACEA. Inmatricularile din prima luna a acestui an au urcat cu 6,2%, la 1,06 milioane de masini. "Datele sunt incurajatoare pentru evolutia pe termen scurt, intrucat trendul pozitiv se mentine. Dintre marile piete europene, Italia (17,4%) si Spania (12,1%) au consemnat cele mai mari cresteri in ianuarie", noteaza ACEA.

De asemenea, vanzari mai mari au inregistrat si Franta - cu 3,9%, Germania - cu 3,3%, precum si Marea Britanie - cu 2,9%. Anul trecut, livrarile Dacia au avansat la nivelul UE cu 5%, la 377.165 unitati, conferind marcii romanesti o cota de 2,8%. Inmatricularile de autoturisme noi in Romania au crescut in 2015 cu 15,7%, la 81.162 de unitati.

Dacia a avut un inceput de an mai dificil in UE, cu stagnare in Franta si in scadere usoara in Germania, cele mai mari piete pentru marca grupului Renault.

Vanzarile Dacia la nivel mondial au crescut anul trecut cu 7,7%, la un nivel record de 550.920 de autoturisme si vehicule comerciale usoare, de la 511.379 in urma cu un an, potrivit datelor publicate de grupul francez Renault. Dacia a inregistrat o crestere de 7,8% a vanzarilor de autoturisme, de la 474.623 de unitati in 2014 la 511.510 unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri