Mercedes-Benz a prezentat in Romania cea de-a zecea generatie a limuzinei Clasa E, disponibila cu motorizari intre 184 si 279 CP, transmisie automata cu noua trepte 9G-TRONIC si functia ECO start/stop.

Mercedes-Benz Clasa E

Primele masini vor ajunge in showroom-uri in aprilie, iar pretul de pornire este de 50.394 euro cu TVA pentru modelul E 220 d (2 litri diesel 195 CP) cu transmisie automata. Mercedes-Benz E 350 d (3 litri diesel 258 CP) costa 59.034 euro cu TVA, iar E 200 (2 litri benzina 184 CP) are un pret de 47.514 euro cu TVA, ambele cu transmisii automate.

Mercedes-Benz Clasa E

Comparativ cu predecesorul sau, noul Mercedes-Benz Clasa E vine cu dimensiuni exterioare mai generoase. Aspectul impresionant al partii frontale evidentiaza statutul la care aspira limuzinele din clasa business, oferind variatii diferite pentru fiecare linie de design si echipare.

Modelul standard afiseaza grilajul de radiator clasic Mercedes cu steaua amplasata pe capota, la fel ca si linia Exclusive – intr-o varianta mai elaborata din punct de vedere design. Modelele Avantgarde si gama AMG pot fi identificate cu ajutorul grilajului radiatorului cu aspect sportiv, cu steaua Mercedes amplasata in centru.

Mercedes-Benz Clasa E

Clasa E are in premiera butoanele de comanda cu tehnologie touch (Touch Controls) amplasate pe volan. Comenzile suplimentare ale sistemului multimedia sunt oferite sub forma sistemului de control vocal Linguatronic, a unui touchpad si a unui controller amplasate in consola centrala, care au posibilitatea de a recunoaste chiar si scrisul de mana.

In standard sunt functiile Attention Assist cu sensibilitate reglabila, ce avertizeaza soferul in caz de neatentie sau somnolenta, si Crosswind Assist, ce ajuta soferul in cazul unor curenti laterali puternici, mentinand astfel stabilitatea masinii.

Mercedes-Benz Clasa E

Tot in echiparea de baza este si Active Brake Assist care avertizeaza soferul asupra situatiilor de accident iminente, asigura asistenta optima in cazul franarii de urgenta si, daca este necesar, activeaza automat franarea. Pe langa identificarea autovehiculelor care se deplaseaza incet, opresc sau stationeaza, sistemul poate identifica pietonii care traverseaza prin fata autovehiculului.

Principalele caracteristici ale pachetului Driver Assistance, ce fac din Clasa E cea mai inteligenta limuzina din clasa sa, includ:

  • Drive Pilot: sistemul reprezinta pasul urmator facut de Mercedes-Benz catre condusul autonom. Sistemul Distance Pilot Distronic, activat pe autostrada si drumuri de tara, poate sa mentina atat distanta corecta fata de autovehiculele din fata, cat si sa le urmareasca cu o viteza de pana la 210 km/h. O alta caracterstica care vine in ajutorul soferului este functia extinsa de repornire, ce permite startul automat de pe loc al autovehiculului in pana la 30 de secunde de la oprirea initiata de sistemul Distance Pilot Distronic pe autostrazi sau drumuri similare.

Drive Pilot include pentru prima data un sistem de asistenta pentru schimbarea benzilor. Acest sistem de asistenta tip radar si camera ajuta soferul sa schimbe benzile in cazul drumurilor cu mai multe benzi si poate conduce autovehiculul pe banda selectata de sofer – de exemplu, in depasiri. Odata ce soferul a indicat ca doreste sa vireze timp de cel putin doua secunde, sistemul de asistenta pentru schimbarea benzilor va initia manevra daca detecteaza ca banda nu este ocupata.

  • Active Brake Assist cu functia de asistenta in trafic: comparativ cu versiunea standard, acest sistem are limitari mai largi de viteza in ceea ce priveste autovehiculele si pietonii. Mai mult, poate detecta traficul in intersectii, iar daca soferul nu reactioneaza, activeaza franarea in mod automat.
  • Evasive Steering Assist: cand soferul recurge la o manevra evaziva, intentionata sau instinctiva, intr-o situatie periculoasa, aceasta functie ii poate oferi asistenta prin adaptarea gradului de asistare a servodirectiei calculat cu precizie pentru a sprijini miscarea volanului.
  • Active Lane Keeping Assist poate opri soferul sa schimbe neintentionat banda, in timp ce Active Blind Spot Assist poate acum avertiza soferul cu privire la riscul de coliziune laterala in traficul urban obisnuit, la viteze mici si, la fel ca inainte, poate interveni corectiv in ultimul moment, pentru a preveni o coliziune la viteze de peste 30 km/h. Pre-Safe Plus poate proteja impotriva coliziunilor din trafic care survin din spatele autovehiculului.

Pentru noul Mercedes-Benz Clasa E pe lista de optiuni sunt sistemele:

  • Pre-Safe impulse side: in cazul in care este detectata o coliziune laterala iminenta, soferul sau pasagerul din fata sunt miscati in afara zonei de pericol, in lateral, ca masura de precautie.
  • Pre-Safe Sound: acest sistem emite un scurt semnal de interferenta prin sistemul de sonorizare al autovehiculului, atunci cand este detectat riscul unei coliziuni, pregatind pasagerii pentru sunetul accidentului.
  • Farurile de inalta rezolutie Multibeam Led, fiecare cu 84 de LED-uri de inalta performanta, controlate individual, lumineaza automat carosabilul distribuind lumina foarte puternica in mod precis si controlat, fara a-i deranja pe ceilalti participanti la trafic. Sistemul include, in premiera mondiala, o functie de lumina activa implementata pur electronic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri