In Romania, Ford va organiza anul acesta sesiuni de teste, alaturi de Napoca Rally Academy (NRA), in trei orase: Cluj, Timisoara si Craiova. Din 2014 si pana in prezent, Ford si NRA au instruit in Romania aproximativ 2500 de soferi, in doar 4 sesiuni ale programului ce au avut loc in Craiova, Bucuresti, Cluj si Iasi.

Ford a instruit deja 13.500 soferi incepatori din Europa, furnizand cursuri gratuite, practice, care acopera recunoasterea pericolelor la volan, manevrarea vehiculului si gestionarea vitezei si a spatiului. Programul pune, de asemenea, accentul pe riscurile implicate de factorii de distragere a atentiei, cum ar fi transmiterea de SMS-uri si realizarea de selfie-uri la volan, precum si pe pericolele condusului sub influenta alcoolului sau a drogurilor.

Ford Driving Skills For Life

Citeste si:

Din 2013 si pana in prezent, Ford Europa a alocat o suma totala de 9,6 milioane euro pentru instruirea prin intermediul laudabilului sau program Ford Driving Skills for Life (DSFL).

Anul acesta, Ford va asigura instruire gratuita pentru prima data in Finlanda si Polonia si va continua cu implementarea programului in Romania, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Olanda, Rusia, Spania, Turcia si Marea Britanie.

Ford este primul producator auto care a introdus cursuri gratuite, practice de instruire destinate soferilor incepatori. In cei 11 ani de la lansarea sa in SUA, Ford DSFL a asigurat instruirea a peste 650.000 de persoane la nivel global.