10 Martie 2016

Profitul BMW a crescut la 9,6 miliarde de euro, cu 5,2% in 2015



Profitul inainte de dobanzi si taxe al BMW (EBIT) a crescut cu 5,2% in 2015, la 9,59 miliarde de euro, datorita livrarilor mai mari de vehicule care au ajutat producatorul german de automobile de lux sa ramana lider mondial, inaintea Mercedes-Benz, transmite Bloomberg.

Rezultatul corespunde asteptarilor analistilor, care au estimat un profit EBIT de 9,56 miliarde de euro. Profitul net a avansat cu 10%, la 6,4 miliarde de euro, conform News.ro

Anul trecut, livrarile BMW sub brand propriu au urcat cu 5,2%, la 1,91 milioane de vehicule, si au permis companiei sa isi pastreze pozitia de cel mai mare producator de automobile de lux din lume pentru al 11-lea an consecutiv.

”Avem ca obiectiv o crestere usoara a livrarilor, datorita unor noi modele, precum sedanul Serie 7”, afirma intr-un comunicat directorul general Harald Krueger.

Grupul german vrea sa realizeze in acest an noi vanzari record, care ar fi pentru al saptelea an consecutiv. Imbatranirea gamei de modele a facut ca BMW sa aiba probleme in fata Mercedes, care a lansat in ultimii ani o serie de noi vehicule, intre care automobilul sport GT, SUV-ul GLE Coupe si sedanul compact CLA.

In aceste conditii, BMW risca in acest an sa piarda pozitia de lider pe piata automobilelor de lux, pentru prima oara din 2005.



Citeste si