Intr-un test comun organizat de cluburile automobilistice din Germania, Austria si Elvetia, ADAC, OAMTC si TCS, anvelopele de vara premium Continental au primit califictive de top. ContiSportContact 5 in dimensiune 225/45 R 17 a fost cel mai bun din testul din clasa sa, in timp ce ContiPremiumContact 5 in dimensiune 185/65 R15 a primit, de asemenea, calificativul "bine" - cel mai mare calificativ acordat de ADAC. In total, cele trei cluburi auto au testat 32 de anvelope diferite de la producatorii asiatici, europeni si americani, examinând performantele lor pe drumuri ude si uscate, precum si in ceea ce priveste confortul, economia de combustibil si randamentul kilometric.

In general, in categoria de 17 inch, doar patru anvelope au primit cel mai mare calificativ, in timp ce unsprezece au fost clasificate ca fiind satisfacatoare, "deoarece ele pun in evidenta deficiente usoare intr-unul sau mai multe dintre criteriile evaluate," asa cum au explicat expertii. Din cauza performante foarte scazute pe carosabil ud, un produs a fost evaluat cu calificativul "adecvat", iar testeri nu au avut o alta optiune, si au evaluat o anvelopa cu pret redus din Asia ca "inadecvat". Ca si in anii trecuti, motivul a fost o performanta foarte slaba in conditii de carosabil ud, acolo unde anvelopa arata deficiente semnificative.

Dimensiunea 185/65 R 15 e ideala pentru autoturisme compacte si mici, cum ar fi Citroën C3, Hyundai i20, Opel Adam sau Renault Clio. Dimensiunea 225/45 R 17 se potriveste pe modele de gama medie, cum ar fi Audi A4, VW Golf, BMW Seria 3, Ford Mondeo sau Toyota Avensis.