Metrorex a declarat ca pentru ca lucrarile sa fie finalizate inaintea termenului prevazut in graficul actiunilor de punere in siguranta a zonei care prevedea ca data finala de executie 22 martie 2016 au fost intreprinse toate demersurile, conform News.ro

De asemenea, Metrorex a solicitat ca in perioada in care circulatia de pe Bd. Eroilor este restrictionata, sa se execute o alta lucrare, respectiv accesul care subtraverseaza Bd. Eroilor, acces care oricum ar fi necesitat o intrerupere a traficului in aceasta zona timp de trei luni (perioada prevazuta in proiect si programata conform graficului general al lucrarilor pentru luna mai 2016), lucru care s-a si realizat.

Lucrarile dispuse prin documentatiile tehnice de consolidare, de refacerea sistemului rutier si a trotuarelor, de iluminat public, marcaje si semaforizare, pentru redarea traficului rutier pe bd. Eroii Sanitari, au fost executate si se poate redeschide circulatia in zona, spune regia.
Restrictiile de circulatie in zona Eroilor, au fost impuse dupa ce s-a surpat terenul in urma lucrarilor la noua magistrala de metrou.

Utilajul care fora tunelul la Magistrala 5 de metrou Eroilor-Drumul Taberei a spart un put mare de apa. Pamantul s-a surpat in doua locuri: in fata la Restaurnatul Derby, pe o suprafata de 30 mp, si in intersectia Bd. Eroilor cu Bd. Eroii Sanitari, tot pe o suprafata de 30 mp.
Totul s-a petrecut la inceputul lunii decembrie 2015, iar circulatia a fost inchisa pana la lucrarile de remediere.

Sursa foto: Mediafax Foto