Programul Rabla va fi lansat pana la jumatatea lunii aprilie, spun surse din Ministerul Mediului. In acest an, Rabla va fi completata cu doua componente legate de achizitia masinilor electrice si va avea un buget total mai mare fata de anul trecut.

“Va fi schimbata denumirea programului, care in acest an se va numi Rabla Plus. Programul urmeaza sa fie lansat pana la jumatatea lui aprilie”, au declarat pentru wall-street.ro surse din Ministerul Mediului.

Bugetul initial al programului va fi similar cu cel de anul trecut, de 200 milioane de lei (putin peste 45 milioane de euro). Insa, impreuna cu celelalte doua componente, unul pentru achizitia masinilor electrice si unul pentru alimentarea acestora, bugetul total va fi mai mare.

“Ghidul pentru Rabla este aprobat deja. Asteptam ca Guvernul sa aprobe, mai intai, bugetul pe 2016 al Administratiei Fondului pentru Mediu. Acest lucru probabil se va intampla saptamana asta sau cealalta”, au adaugat sursele. Dupa aprobarea bugetului AFM, va fi elaborate ghidul de finantare, iar apoi progamul va fi lansat.

Anul trecut, in programul Rabla au fost emise 25.000 de tichete (20.000 pentru persoane fizice si 5.000 pentru persoane juridice), prin care, in schimbul casarii unei masini mai vechi de 8 ani se obtinea o reducere de 6.500 de lei la cumpararea uneia noi.

Au fost disponibile trei variante de eco-bonus pentru achizitia unui autoturism cat mai nepoluant, iar bonusul a urcat la 9.500 lei. Potrivit estimarilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) piata auto ar putea creste anul acesta cu 10-12% fata de 2015, la circa 135.000 de autovehicule (autoturisme, vehicule comerciale si autobuze).

Masinile cu "emisii zero" sunt tot mai cautate si pe piata romaneasca, unde vanzarile de autoturisme electrice si hibride noi au crescut cu 89,7% in primele doua luni din acest an, la 74 de unitati, fata de 39 cate s-au vandut in aceeasi perioada a anului trecut, reiese din datele APIA.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri