Brandurile Volkswagen, inclusiv brandul de serie Skoda si cel de lux – Audi, au reprezentat 23,4% dintre automobilele inmatriculate in primele trei luni, fata de 24,4% anul anterior, potrivit datelor furnizate de Asociatia Producatorilor de Automobile, conform Mediafax.

Acesta a fost cel mai prost trimestru pentru Volkswagen din 2011. Cererea in intreaga industrie din regiune a crescut cu 5,7%, la 1,74 milioane de masini in martie, cea de-a 31-a crestere lunara consecutiva. In primul trimestru, cererea a crescut cu 8,1%, la 3,93 mil. masini.

Compania germana s-a luptat sa recastige increderea clientilor dupa ce a admis in septembrie ca a fraudat testele de noxe la 11 milioane de masini diesel.

Citeste si:

”Piata vest europeana de masini isi revine mult mai repede decat anticipau analistii. Totusi, unii clienti VW asteapta sa vada daca motoarele diesel de la VW pot fi fara probleme”, a spus Peter Schmidt, redactor sef la Automotive Industry Data.

Vanzarile grupului Volkswagen au crescut cu 2,3% in martie. In Germania, vanzarile diviziei au scazut cu 6,3% ultima luna.