George Copos a vandut compania Ana Imep, unde sunt produse motoare electrice, catre o companie din Japonia, care a preluat 94,8% din actiuni.

Ana Imep, fondata in urma cu 49 de ani, are sediul in Pitesti si a fost preluata de antreprenorul George Copos in 1996. In ultimii 20 de ani, proprietarii au investit 10 milioane de euro in dezvoltarea capacitatii de productie a companiei de motoare electrice.

Odata cu preluarea de catre Nidec, japonezii intentioneaza sa faca investitii pentru a creste capacitatea de productie a fabricii si sa dezvolte Ana Imep ca centru de inginerie si de servicii centralizate.

Ana Imep face parte din grupul de companii Ana Holding, in care si companiile Ana Hotels, Ana Pan, Ana Teleferic, Ana Trans International si Ana Aslan Health Spa.

Nidec a fost asistata in aceasta tranzactie de avocatii de la Noerr, firma de avocatura in care lucreaza peste 500 de avocati si consultanti in 11 tari.

Citeste si:
Noua locatie Burger King, record de vanzari in regiune
Record pentru Burger King din...

Echipa de avocati ai Noerr a fost coordonata de Mihai Macelaru (associated partner & head M&A practice), Cristina Stamboli (senior associate), Roxana Dudau (associated partner & head real estate & construction) si Luiza Bedros (senior associate).

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Interrail Pass, bilete pentru calatoriile cu trenul in Europa, lansate