Un numar de peste 630.00 de masini Audi, Porsche, Opel, Mercedes, Renault, Volkswagen au probleme cu emisiile

Vehicule ale marcilor Volkswagen, Audi, Porsche, Opel, Mercedes si Renault vandute in Europa au probleme la sistemele de emisii si ar urma sa fie chemate in service, conform unei anchete a Ministerului german al Transporturilor, afirma surse citate de presa germana, conform Mediafax.

O ancheta a Ministerului german al Transporturilor efectuata pe fondul scandalului emisiilor la grupul Volkswagen a constat nereguli si la alti producatori auto, conform unor oficiali germani citati de site-ul Tagesschau.de.

Tehnicienii germani au depistat ca sistemele de filtrare a emisiilor se dezactiveaza in momentul in care temperatura exterioara depaseste o anumita limita, situatie interzisa prin normele Uniunii Europene.

In acest context, Guvernul german va cere chemarea in service a cel putin 630.000 de vehicule fabricate de companii germane. Este vorba de vehicule marcile Audi, Mercedes, Opel, Porsche si Volkswagen.

Potrivit unor surse citate de AFP, probleme similare au fost depistate si la autoturisme Renault. Toate vehiculele cu probleme au fost vandute in Uniunea Europeana.

Sursa foto: Bohbeh / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri