Ford se afla pe pozitia secunda in topul vanzarilor din Romania, cu o cota de piata de 8,3%, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), in primul trimestru din 2016 fiind inmatricultate 1.915 de masini Ford, dintr-un total de 23.002 de vehicule.

Ford inregistreaza o crestere record de 23% comparativ cu primul trimestru din 2015, cu cele 1.915 unitati inmatriculate in primele trei luni ale acestui an, conform News.ro

89% din vanzari se datoreaza flotelor, in special intreprinderilor mici si mijlocii, unde Ford a vandut atat vehicule comerciale, cat si autoturisme, in timp ce 11% din vanzari au fost generate de persoanele fizice care au cumparat in principal autoturisme.

Cele mai bine vandute modele Ford in primul trimestru al acestui an sunt Focus, cu un numar de 446 de unitati, urmat de modelele Transit si Fiesta cu 346, respectiv 341 de unitati.

In ceea ce priveste vehiculele comerciale, Ford este de asemenea liderul pietei de LCV si MVC inregistrand o crestere a volumului de inmatriculari de 78% fata de aceeasi perioada a anului trecut, urmand astfel trend-ul european de lider al pietei de vehicule comerciale Ford, conform statisticilor EU 20*.

Transit Connect a avut rezultate exceptionale pe piata din Romania in primele trei luni ale acestui an, cu o crestere de 33,8% comparativ cu primul trimestru din 2015, in timp ce modelul Transit a inregistrat o crestere a vanzarilor de aproape 30,6% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
„Urmeaza sa lansam noi modele, mult asteptate in Romania, iar cu ajutorul fortei noastre de vanzari intentionam sa ne extindem prezenta la nivel national”, a declarant directorul general al Companiei Nationale de Vanzari Ford Romania, Attila Szabo.

Saptamana trecuta, Ford a lansat in Romania noul model Ranger si urmeaza ca pana la finalul primului semestru sa fie introduse pe piata din Romania si modele Focus RS si Ford Edge.

Prin reteaua nationala de dealeri din Romania, Ford este prezent in 37 de locatii in toata tara, dintre care doua FordStore, cel mai nou concept de showroom al producatorului, inaugurate anul trecut, in decembrie, urmand ca alte doua unitai sa fie deschise anul acesta in Cluj si Timisoara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri