Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a lansat o licitate pentru achizitionarea unui sistem electronic ce va fi capabil sa permita soferilor sa achite online, cu cardul, direct pe site-ul CNADNR, reovinieta si taxa de pod, potrivit documentelor publicate pe portalul licitatiilor publice SEAP.

In prezent, soferii pot plati rovinieta si taxa de pod prin SMS, online prin aplicatii puse la dispozitie de unele banci, in numerar la statia de taxare de la Fetesti sau la benzinarii, cash sau cu cardul, conform News.ro

Valoarea estimata a acestui contract este de 131.625 lei fara TVA, iar durata de implementare este de 12 luni. Termenul limita de depunere a ofertelor este 1 iunie, ora 10, iar ofertele se deschid in aceeasi zi, la ora 10.30.

”Obiectivul general al proiectului il reprezinta achizitia unei solutii de procesare a platilor in mod electronic pentru incasarea tarifelor specifice (rovinieta, peaj) asigurand un nivel ridicat in ceea ce priveste criteriile de securitate, disponibilitate, usurinta in utilizare si remedierea in cel mai scurt timp a incidentelor aparute in procesarea platilor pe toata durata contractului”, se arata in caietul de sarcini.

CNADNR estimeaza ca, dupa introducerea noului sistem, vor fi inregistrate 5.850 de tranzactii de plata pe luna, in medie, cu o valoare medie a unei tranzactii de 125 de lei fara TVA. Astfel, compania de stat prognozeaza incasari anuale de 8,77 milioane lei (aproape 2 milioane euro) fara TVA.

In 30 aprilie, chiar inainte de Paste, sistemul electronic de plata a rovinietei si cel pentru taxa de pod de la Fetesti s-au blocat din cauza unor probleme la un server, iar soferii surprinsi ca au trecut podul fara a plati taxa sau fara rovinieta pe perioada nefunctionarii sistemului nu au fost amendati.

Sursa foto: A. and I. Kruk / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Utilizatorii Revolut isi vor putea retrage instant banii de pe card