26 Mai 2016

Posesorii de masini inscrise in Bulgaria risca sa le fie anulate inmatricultarile



Decizie radicala luata de Parlamentul de la Sofia! Inmatricularea autoturismelor care nu au asigurare de raspundere civila auto va fi anulata automat. Decizia a fost luata pentru a opri abuzurilor cu inmatricularea in Bulgaria de automobile din tarile vecine, conform B1.

Romania, Moldova si Grecia sunt tarile care au cele mai multe masini inmatriculate in Bulgaria. Cu toate acestea, proprietarii nu se deplaseaza anual in Bulgaria pentru a-si reinnoi Asigurarea de raspunderea civila auto.

Preturile din Bulgaria sunt mai scazute de cat in Romania , legislatia de la noi. In ceea ce priveste impozitul anual de la noi din tara, PwC a cerut modificarea legislatiei:

Firma de consultanta PwC Romania recomanda modificarea impozitului auto anual, care ar trebui sa contina o componenta de mediu (norma de poluare, emisii de CO2) precum in unele state membre UE, nu doar capacitatea cilindrica. Prin schimbarea impozitului va fi descurajata detinerea de masini vechi poluante in Romania si va fi stimulata innoirea parcului auto.



Citeste si