CNADNR va suplimenta, de luni, numarul utilajelor folosite pentru forajele pe doua segmente ale autostrazii Sibiu Pitesti

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va suplimenta, de luni, numarul utilajelor necesare pentru studiile geotehnice care vor sta la baza studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu - Pitesti, pentru a se lucra la capacitate maxima, scrie News.ro.

Studiile geotehnice sunt in desfasurare, executandu-se foraje pe sectiunea Sibiu-Boita (15 km) si Pitesti - Curtea de Arges (32,5km), a anuntat sambata compania de drumuri.

Astfel, de luni, CNADNR va mobiliza suplimentar sase utilaje mecanizate, doua utilaje semimecanizate si un penetrometru, utilizat pentru determinarea rezistentei la patrundere a bitumurilor.

“Voi monitoriza minutios fiecare pas, astfel incat la sfarsitul acestui an sa avem finalizat Studiul de Fezabilitate necesar realizarii autostrazii Sibiu - Pitesti. Solicit celor implicati in revizuirea Studiului de Fezabilitate sa se mobilizeze la capacitate maxima pentru asigurarea derularii contractului in conditiile stabilite”, a afirmat directorul general al CNADNR, Catalin Homor.

El a precizat ca a transmis tuturor celor care se ocupa de proiect, inclusiv prestatorului, ca trebuie sa puna accent pe calitatea lucrarilor si respectarea termenelor.

Citeste si:
CNAIR i-a vândut unui șef un apartament pe Calea Victoriei cu 7.238...
CNAIR i-a vândut unui șef un...

Pana in prezent, au fost realizate 120 de foraje sau investigatii geotehnice pe sectiunea Sibiu-Boita, din 199 estimate, iar pe Pitesti - Curtea de Arges s-au efectuat 219 de foraje din 350 estimate.

CNADNR estimeaza ca forajele, testele de laborator si intocmirera studiului geotehnic vor fi terminate in iulie. Ulterior, vor fi efectuate analize de laborator, care vor sta la baza intocmirii studiului geotehnic. Pe baza acestuia, impreuna cu studiile de trafic, hidrologic, topografic, arheologic, de impact asupra mediului si analiza cost -beneficiu se va intocmi studiul de fezabilitate final.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri