Peugeot va lansa a doua generatie a SUV-ului 3008, model de segment C, la Salonul Auto de la Paris, urmand ca in octombrie sa ajunga in showroom-urile marcii.

Prima generatie Peugeot 3008 a fost lansata in 2009. Modelul este fabricat in Franta, la uzinele din Sochaux, iar fabricile franceze Trémery si Douvrin furnizeaza motorizarea.

Peugeot 3008

Motorizarile pe benzina ale noului Peugeot 3008 sunt 1.2 l PureTech 130 CP, 1.6 l THP 165 CP, iar cele diesel sunt 1.6 l BlueHDi 100 CP, 120 CP, 2.0 l BlueHDi 150 CP, 180 CP.

Noul Peugeot 3008 iese in evidenta prin grila frontala verticala; capota plana; spatii de protectie (accesorii ale barelor de protectie, pasaje de roti, protectie la baza portierelor); roti late; garda la sol inalta; bare de plafon finisate.

Peugeot 3008

Sisteme de asistenta Peugeot 3008

Printre sistemele de care dispune 3008 sunt franare de urgenta (Active Safety Brake) si avertizare in caz de coliziune (Distance Alert); avertizare pentru banda de plecare (Active lane departure warning); sistemul de avertizare al conducatorului auto (Driver Attention Warning); sistemul adaptativ pentru faza lunga (Automatic adaptive headlamp main beam); sistemul de recunoastere a semnelor de circulatie cu functia Recomandari (Speed Limit recognition and recommendation); autopilotul (Adaptive Cruise Control) cu functia Stop (la cutiile de viteza automate); sistemul de monitorizare a punctului mort (Active Blind-spot Monitoring).

Peugeot 3008

In mediu urban, conducatorul auto primeste, de asemenea, asistenta in timpul anumitor manevre, de la sistemele Visio Park (vizibilitate totala 360°) si Park Assist.

Ca accesorii optionale pentru noul Peugeot 3008, francezii au un scooter electric pliant e-Kick realizat de Micro si o bicicleta electrica plianta e-Bike dezvoltata de Peugeot.

Portbagajul este prevazut cu un spatiu de depozitare special pentru a oferi e-Kick-ului sau e-Bike-ului un loc de fixare si de reincarcare a bateriilor in timpul deplasarii autovehiculului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri