Drumul national 1 este aglomerat, sambata dupa-amiaza, intre localitatile prahovene Nistoresti si Comarnic, pe sensul de urcare catre statiunile de pe Valea Prahovei, multi turisti mergand catre munte in conditiile in care in multe zone din sudul tarii se inregistreaza temperaturi caniculare. Circulatia rutiera este intensa si pe sensul catre litoral al autostrazii A2 Bucuresti - Constanta.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Prahova, Raluca Brezeanu, pe drumul national 1, intre Nistoresti si Comarnic, s-a format coloana de masini pe sensul de urcare catre Brasov, viteza medie de deplasare fiind de 30 de kilometri la ora, informeaza News.ro.

Pe sensul de coborare dinspre statiunile montane, traficul rutier se desfasoara normal. Conform operatorilor din turism, desi unele hoteluri au venit cu oferte speciale pentru weekend-ul prelungit cu ziua de Rusalii, numarul rezervarilor pentru acest sfarsit de saptamana nu a crescut fata de cel inregistrat intr-un weekend obisnuit.

Agentii de turim au declarat ca se asteapta insa ca in statiuni sa se inregistreze aflux de turisti in aceasta perioada, multi dintre ei alegand sa urce si sa coboare in aceeasi zi de la munte.

Sambata la pranz, in mai multe judete din sudul tarii se inregistreaza temperaturi caniculare, multi turisti alegand sa plece in statiunile montane in aceasta perioada. De asemenea, potrivit Centrului Infotrafic, circulatia rutiera este intensa pe sensul catre litoral al autostrazii A2 Bucuresti - Constanta, intre kilometrii 52 si 58 traficul fiind ingreunat si din cauza producerii unui accident rutier.

Autoturismele implicate in acest accident au fost mutate pe banda de urgenta si traficul va reveni la normal in scurt timp in aceasta zona, precizeaza Infotrafic. In judetul Constanta, aglomeratie este inregistrata si in zona sensului giratoriu de la Agigea, unde automobilistii care se deplaseaza catre statiunile de pe litoral trec de la doua benzi de circulatie pe sens la una singura.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a anuntat, sambata, ca achizitionarea rovinietei, precum si plata taxei de trecere la podurile peste Dunare, prin intermediul sistemului, sunt oprite din cauza unei defectiuni la sistem. CNADNR precizeaza ca in perioada in care sistemul nu functioneaza nu vor fi emise procese-verbale de constatare a contraventiei pentru cei surprinsi in trafic fara rovinieta/peaj.

Aceleasi probleme au fost inregistrate si de Paste, cand sistemul s-a blocat sambata dimineata, in jurul orei 5.00, din cauza unei defectiuni la server, si a fost repus in functiune a doua zi. In acest weekend, multi romani pleaca pe litoral sau in statiunile de la munte, profitand de faptul ca si luni este zi nelucratoare, cu ocazia sarbatorilor de Rusalii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri